Odkyselování těla I.díl: díky otočení myšlenkovým volantem jsem zhubla 7kg

Standardní
ph-zazrak-zhubnete-odkyselenim-robert-o-young-shelley-redfordova-youngova

Úryvek z týhle knížky bude v dalším dílu seriálu o odkyselování

Celý odkyselovací seriál:

  • Odkyselování těla I. díl: díky otočení myšlenkovým volantem jsem zhubla 7 kg (odkaz zde)
  • Odkyselování těla II. díl: vodou proti únavě a nadbytečným kilům (odkaz zde)

OBSAH:

  1. Moje dieta sestává z piv, vína, párků a rohlíků
  2. O Mgr. Kloudovi
  3. To černý, co vám teče ze zad, je odpad z vašeho zakyseleného těla
  4. Energie nahoru a kila dolu? Beru. Co za to?
  5. Tabulka zadara a PH papírky za pade
  6. Ledviny končej, přepínám
  7. Jdu studovat tabulku: hurá, můžu pít víno
  8. Příklad denního jídla
  9. Vzdala jsem se
  10. Snažím se jíst víc
  11. Jím jen dobré věci, vždyť to dávám do svého žaludku
  12. No a jak jsem dopadla na váze?
  13. TABULKA POTRAVIN

Taky máte takovou tu nešťastnou postavu a metabolismus, že jste furt trochu při těle a normální cestou s tím nejde nic dělat? „Normální cestou“ by v ideálním světě znamenalo, že se nemusím hlídat a jím, co chci, a přes to mám postavičku jako ve dvaceti… Nebo ještě líp jako Angelina Jolie ve dvaceti. Utopie, co? Celej život mám nějaký to kilčo navíc, ale víc mě zajímá váha duše, takže se starám především o ni a před zrcadlem se zbytečně nedeptám.

Moje dieta sestává z piv, vína, párků a rohlíků
Chci totiž jíst dál pečivo, pít pivka, vínko, jíst maso, uzeniny, prostě kde co. Najděte dietu, při který tohle všechno smíte. Pak jsem jednou od ségry dostala dárkovej certifikát na masáž u Mgr. Pavla Klouda (odkaz zde). Že prej je skvělej a chodí se k němu napravovat celá rodina. Já byla ok, jen jsem se cejtila věčně unavená jak po šichtě v dolech. Ale po dvou porodech, kdo by nebyl, ne? Jednou jsem si ale hnula s rukou a nemohla se skoro hejbat. Mastila jsem k tomu zázračnýmu masérovi a netušila, jak mi ta návštěva změní život.

O Mgr. Kloudovi:

  • masíruje, radí a usmívá se na adrese 5.května 36, Praha 4 (kousek nad vrchním soudem, 5 minut od metra Pražské povstání)
  • absolvoval Univerzitu Karlovu, Fakultu tělesné výchovy a sportu – obor léčebná rehabilitace
  • je HUNISTA, pozitivní filosofie HUNA pochází z Havaje, kde Mgr. Kloud žil
  • nabízí havajskou masáž Lomi lomi, tlakovou reflexní masáž chodidel, masáž horkými kameny a další techniky
  • kromě klasických fyzioterapeutických a rehabilitačních metod nabízí také vyšetření chodidel a nášlapu společně s kineziologickým vyšetřením celého pohybového aparátu
  • poskytuje poradenskou činnost v oblasti výživy, úpravy váhy a ergonomie s návrhem vhodného druhu cvičení a sportování, cílem je nejen vyléčení akutních nebo chronických obtíží ale také nalezení příčin onemocnění a jejich odstranění
  • vede semináře a kurzy

To černý, co vám teče ze zad, je odpad z vašeho zakyseleného těla
Masíroval mi celý tělo, rozhejbával tu nešťastnou ruku, když mi pak baňkama rozmasírovával úplně ztuhlý záda, ukazoval mi, jak kromě masážního oleje zůstává v baňce černá špína z mých zad. Zastyděla jsem se a vysvětlovala, že se meju. Pravidelně… On se smál, že to není špína z nemytí, že je to odpad, kterej už mý tělo nedokáže z těla vyhánět jinak. Zakyselený tělo prej kyselou špínu vypouští i takhle pórama kůže… Znělo to děsivě.

Začala jsem se vyptávat, cože ta kyselost je a jak vzniká. Tu mi zaťukal na moje oblé boky, že prý i tohle je jen proto, že jsem překyselená. Já na to, co jako? Velký boky. To si jen tělo ukládá tuk či co při boji s kyselým interiérem. A kdybych změnila stravu a odkyselila se, energie půjde nahoru a kila dolu.

acidtab

Takovouhle tabulku jsem našla někde na netu, taky tam uváděj, co je z potravin kyselé a co zásadité

Energie nahoru a kila dolu? Beru. Co za to?
Jenže jsem se hned začala obávat, že budu muset přestat pít, jíst rohlíky, bábovku, zmrzky a tak. Že budu platit za rady tisíce, a že si budu muset kupovat drahé podpůrné hubnoucí prostředky. Čili nic pro matku na mateřský. Ale odkyselování mě zaujalo, tak jsem se ptala dál. Podle té teorie prostě jíte podle tabulky. Každá potravina má svoje číslo a vy se musíte držet v plusu nebo aspoň na nule. Mínus je kyselý, plus zásaditý.

No a vlastně, že jde k blbýmu (kyselýmu) dorovnat dobrým (zásaditý) tak, aby to dalo nulu nebo kladný čísla. Třeba k rohlíku si dát banán, po zmrzlině rozinky. Prostě nejen ovocem-zeleninou, ale že i kombinací dojdu úspěšně cíle. Že by bylo lepší rohlíky a podobný zlo vynechat, ale když to nedokážu, prostě to jen správně doplnit něčím tak, aby se v těle neukládalo to kyselé z jídla.

Tabulka zadara a PH papírky za pade

Nějak mi to v hlavě seplo a rozhodla jsem se, že to zkusím. Pan Mgr. Kloud mi ZADARA mailem poslal tabulku potravin s tím, jak která zakyseluje nebo odkyseluje tělo. I všechny rady byly zadarmo, s úsměvem, to mě totálně dostalo. Čekala jsem, že budu cálovat, tak to přeci dnes chodí skoro všude. Ale někdy to nejlepší dostanete jen tak. Filosofie HUNA mě zahřála na duši, skvěle jsme si pokecali, zasmáli se, prej mu připadám, že jsem taky HUNISTKA, to byl pro mě velký kompliment.

img3846

PH papírky na měření kyselosti z moči, asi za pade je maj v každý lékárně, tyhle nebo jiný

Co mě čekalo prakticky? Jediná počáteční investice byla asi 50 korun do PH papírků (odkaz zde), který namočíte do svý moči a ony vám změří PH a hned zjistíte, jestli jste překyselení nebo ne. Dají se koupit v lékárně (asi kdekoli). Je jich x druhů. Doma jsem si to hned zkusila a byla jsem na nejhorším konci stupnice, kde už prý je organismus tak zakyselený, že ledviny pomalu přestávají fungovat a měla bych vyhledat lékaře.

tabulka-ph

I tuhle tabulku jsem našla na netu, taky zajímavá

Ledviny končej, přepínám
Na odkyselení jsem já použila tzv. BASICO, (aktualizováno 22.4.2014) ale pan Kloud mi psal, že už ho neprodává ani nedoporučuje, protože je předražený, a že za desetinovou cenu se dá v DM drogerii koupit Basen Tabletten (tabletky nebo prášek). Obé obsahuje minerální a stopové prvky, které optimalizují rovnováhu kyselo-zásaditého prostředí v těle. Když se dnes změřím, jsem na opačném konci PH papírku.

Jdu studovat tabulku: hurá, můžu pít víno
Když mi pak přišla jeho tabulka (je celá v mém přepisu na konci tohoto článku) a já si ji přepsala do pro mě srozumitelné podoby jednoduchých skupin do plusu a mínusu, rozřazených podle ovoce-zeleniny, příloh, mas a tak, začala jsem ji studovat. Fascinovalo mě na první pohled, že zakázaný je to, co jiný potravinový myšlení považuje za zdravé a vysoce přínosné, a povoluje se i to, co by v kdejaké dietě bylo vyškrtnuté jako první v seznamu. Můžu suchý víno, nesmím ryby a mléčný výrobky. Ryby nejím, jogurty si odpustím, víno můžu! Hurá.

Jak odkyselování funguje? Není to kastrace jídelníčku. Podle přiložené tabulky se snažíte jíst (snídani, sváču, oběd či večeři) tak, aby jste se ve výsledku nezakyselili, nešli číselně do mínusu. Každý to číslo u jednotlivých potravin je numero kyselosti či zásaditosti na 100g té potraviny. Když je tam třeba +35 ROZINKY, znamená to, že 100g rozinek vás dostane 35 do plusu a já to beru tak, že k tomu si můžu dát 100 g salámu (-20 trvanlivý salám)+ 100g pečiva (-7 pečivo bílé), protože součet jejich dvou hodnot, co jsou v závorkách, dává necelých -30. Takže když posnídám rohlík se salámem a k tomu misku rozinek, budu při nejhorším na nule nebo spíš v plusu. Takhle odkyselování jistě myšleno není, ale jedině takhle to pro mě není dieta, ale změna jídelníčku, jeho lehká úprava a ne kastrace.

Příklad denního jídla:

  • snídaně: banán (+10), kafe (+1)
  • svačina: pomeranč (+5)
  • oběd: knedlo-vepřo-zelo s pivem a pak banán či rozinky na přiblížení se k nule
  • odposváča: jablko (+3), rohlík se šunkou (-7 až -20) a přiblížit se k nule třeba 100% ovocným džusem
  • večeře: rýže se špenátovo-rajčatovou omáčkou, k tomu klidně trocha masa, vše dělané na cibulce, přidávám i česnek (to musí bejt v součtu určo do plusu)

Možná to někdo sčítá za celej den, já to počítám na každý jednotlivý jídlo, protože se podle mě potraviny v těle rozkládaj najednou a na konci je právě to kyselý či zásaditý, co v těle zbyde. Je zajímavý, že chutově kyselý věci jako zelí na konci cesty v těle jsou zásaditý (nekyselý).

indikacni-lakmusovy-papirek-pro-mereni-ph-moci-0.png.big

Zas jiné PH indikační papírky na měření PH v moči

Ze začátku jsem si nosila tabulku všude s sebou a furt do ní koukala a měla v hospodách podobnej problém jako vegetariáni, občas nebylo, co jíst. Proto jsem si s sebou furt nosila sušený banány, který maj +10, rozinky s +30, brusinky apod. No a dnes už to vůbec neluštím, už si pamatuju, co je podle této stravy zlo a co je ok. Když jím náhodou mimo domov, snažím se dát si ke knedlíkům špenát (+29!!) nebo zelí (+5), salátek apod.

Vzdala jsem se:

Zdroj: nutriana.cz

  • všech mléčných výrobků kromě mlíka do kafe a sem tam nějakého dobrého sýra
  • všech ryb
  • luštěnin
  • kukuřice
  • cukru do kafe, i když cukr je v poho (neutrální), ale tloustne se po něm

Snažím se jíst mnohem víc:

  • ovoce
  • zeleninu
  • rýži či brambory jako přílohu (místo těstovin, bramborové kaše, hranolků apod.)
  • místo piva pít suché červené víno (je za krásných +1, není to božský?)
  • můžu dál kafe (+1), i když mlíko z něj udělá (0, což je ale furt oukej)

 Jsem totální amatér a vše, co tu píšu, je jen moje vlastní zkušenost, berte to tak a s informacemi nakládejte podle sebe a na vlastní zodpovědnost.

Jím jen dobré věci, vždyť to dávám do svého žaludku
Náš žaludek není spalovna nebezpečného odpadu ani popelnice, přes to se k němu tak někdy chováme. I já do něj cpala mastný, přepálený, umělohmotný a nepřemýšlela moc nad tím, co si o jídle myslím, jakou filosofii má moje plotna. Dneska je to už všechno jinak. Koukám, co je o potravině napsáno na přebalu, nakupuju nejraději u malých obchodníků, které znám, a jejichž zboží má nejspíš dobrý původ, je dobře uskladněné a neláká jen na slevu, protože už má plíseň nebo prošlou dobu trvanlivosti.

Zdroj: galenus.cz

I díky pořadům jako „Ano, šéfe“ českého šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha „ Ano, šéfe!“ víc nad jídlem přemýšlím a už nechci v hospodě knedlíky z pytlíku, šlehajdu z gumy, sekanou z prasečích kostí, mastný a vevnitř vysušený jabka, nahnilý jahody ani katův sleh v jakékoli podobě. Pro mě bylo setkání s panem Kloudem a jeho odkyselováním jako otočení volantem v hlavě, přinesl mi novej směr myšlení. Vlastně jím čím dál zdravěji, jak jednou myslím na to, co jím a co dávám do svého žaludku, už chci čím dál lepší věci. Jak říká manželův děda: „Vybírám si, co jím, protože to přeci dávám do svého žaludku!“.

22330026

Božský picař Libor ve své pizzerii VENDEMARIA na pražském Žižkově

A tak nakupuju na dobrých farmářských trzích, když mi chutnaj jablíčka u jednoho stánku, zůstanu mu věrná, hodně opatrně si vybírám řezníky, pro pečivo chodím jen tam, kde maj můj oblíbenej chleba, máslo mám od farmářů, doma mnohem víc vařím, do hospod mnohem míň chodím jíst, protože bejvám často zklamaná.

Třeba pizzu si dávám jedině v pro mě nejlepší pizzerii v Praze „Vendemaria“ na Žižkově (odkaz zde), protože Libor Kukla, místní picař, je Bůh. Každičký drobek má původ jak lord a vše chutná dokonale. Jeho příběh je přesně o otočení volantu, dělal picaře leckde, třeba i v Londýně, ale nikde nemohl vlastním dětem Vendelínovi a Marii doporučit ani jednu pizzu, protože v každé bylo něco, co nebylo dobré. Tak si otevřel vlastní malou pizzérii, dal jí jméno podle svých dětí a doporučit jim tam může všechno.

No a jak jsem dopadla na váze?

Za dva měsíce jsem bezbolestně zhubla 7kg a přitom jsem neměla pocit, že se nějak zvlášť trápím. Chyběly mi moje ranní jogurty s musli, ale to se dalo přežít. Zmizely mi zakyselené boky a i další tukové zásoby bojující s překyselením. No a hlavně asi po 14ti dnech jsem měla zpátky tolik energie, že jsem málem odlítla na měsíc. Teď už je to rok, co jsem otočila volantem. Schválně jsem se zvážila, jen něco přes kilčo navrch. Po tom zhubnutí. Změřila jsem si papírkama PH a jsem na tom super. Takže spokojenost a jdu zas do toho po mnoha měsících na plno. Teď jsem měla takový hoňky s našimi dvěma dětmi, se stěhováním tchýně z Ostravy do Prahy a tunou dalších věcí, že jsem nestíhala dobře jíst. Ale už se zase snažím.

TABULKA POTRAVIN

OVOCE

  • 35 rozinky
  • 10 banány
  • 7 třešně, kiwi, hrozno
  • 5 pomeranče, mango, citrony, hrušky
  • 3 meloun, jahody, meruňky, jablka

PITÍ

  • 7 rajčatová šťáva, z červené řepy, mrkvová šťáva
  • 5 pomeranč
  • 3 Apple juice
  • 1 káva, suché víno
  • Neutrální : čaj, voda
  • -1 pivo

ZELENINA

  • 29 špenát
  • 13 rucola
  • 8 celer, cuketa, polníček
  • 7 brambory, květák, mrkev, ředkvičky
  • 5 hlávkový salát, kyselé zelí, rajčata, zelené fazole
  • 3 cibule, česnek, kyselé okurky, ledový salát, pórek,
  • 2 houby, brokolice, paprika
  • 1 okurka

BYLINKY

  • 20 petrželka
  • 12 bazalka
  • 8 pažitka

PŘÍLOHY a pečivo

  • -11 nudle (těstoviny)
  • -7 pečivo bílé (-8 pečivo celozrnné)
  • -3 rýže bílá vařená

Mouka, vločky, luštěniny, obiloviny

  • -20 cornflakes
  • -17 ovesné vločky
  • -11 mouka pšeničná
  • -7 čočka, kukuřice
  • -1 hrách

MLÉČNÉ VÝROBKY

  • -25-57 sýry (eidam 33, gouda 31, parmezán 57, tvrdý 31)
  • -18 tvaroh
  • -3 přírodní jogurt (1 sojový jogurt)
  • -1 mléko (1 sojové mléko), máslo

MASO-UZENINY

  • -25 játra
  • -21 husa
  • -20 trvanlivý salám
  • -18 kachna
  • -17 krůta
  • -14 hot-dog
  • -13 hovězí, jehněčí, vepřové
  • -11 uzeniny

RYBY a PLODY MOŘE

  • -27 krabi
  • -18 pstruh
  • -15 losos
  • -13 kapr

OLEJ-neutrální

OCET

  • 3 balsamico, jablečný, vinný

OŘECHY

  • 5 lískové
  • -7 mandle
  • -11 vlašské

SLADKÉ

  • 3 marmeláda
  • 1 med, nugátový krém s ořechy, ovocná smetanová zmrzlina
  • Neutrální: cukr
  • -1 hořká čokoláda, vanilková zmrzlina
  • -3 mléčná čokoláda

 

V dalším díle seriálu o odkyselování si můžete přečíst úryvek z knihy „PH zázrak, zhubněte odkyselením“ a mnohem víc o tzv. acidobazické rovnováze

3 responses »

  1. Ahoj všem, tak jsem aktualizovala článek, pan Kloud mi psal, že to BASICO na odkyselení už by nedoporučil, protože je předražený, a firma se na trhu nechová hezky, že v DM drogerce mají za desetinovou cenu tzv. Basen Tabletten a ty jsou super.

  2. Jo a s kámoškou Karolínou jsme odkyselování probíraly, ona v něm taky jede a je zajímavý, že má jinou tabulku zásaditých a kyselých potravin a ona třeba ryby i luštěniny jí. Poslala mi info, prostuduju a v dalším článku upřesním.

  3. Pingback: Napsáno mléčným autistou: „Mlíko, na rakev víko“ | Maminátor

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s